Zapiekane placuszki ryżowe z serem nie tylko apetycznie wyglądają, ale i doskonale smakują. Medaliony mogą być także smacznym dodatkiem do sosu grzybowego.
Medaliony ryżowe
Składniki: 1 szklanka ryżu, 1/4 łyżeczki curry, 1 cebula, 1 jajko, 3 łyżki startego żółtego sera,1 łyżka masła, szklanka wywaru warzywnego, 3 łyżki oleju, sól, pieprz
Na wierzch każdego placuszka ryżowego można ułożyć podsmażone cieniutkie plasterki boczku albo drobno pokrojone warzywa (marchewka, cukinia), które będą dodatkową atrakcją dania.
Jeżeli i Ty, chciałbyś zostać dziennikarzem obywatelskim, zarejestruj swoje konto w naszym Systemie Dziennikarstwa Obywatelskiego. Utworzenie własnego profilu zajmie Ci tylko chwilę! Wystarczy że:
1. Zarejestrujesz Swoje konto. Wypełniając dane, pamiętaj o podaniu aktualnego adresu e-mail.
2. Kliknij na link aktywacyjny, który otrzymasz w e-mailu. Zaloguj się do serwisu.
3. Uzupełnij swoje dane, załóż swój profil i zacznij pisać!
Komentarze (1) pokaż wszystkie komentarze w serwisie
Dodaj komentarz Odśwież
Zacznij od: najciekawszych najstarszych najnowszych
Dodawaj komentarze jako zarejestrowany użytkownik - zaloguj się lub wejdź przez
z Braniewa #1697413 | 159.205.*.* 24 mar 2015 17:53
Świetny pomysł- zrobiłam-spróbowałam -pychotka. Dziękuję autorowi tego dania.Jak kolorowo zrobiło się na Braniewiaku -smacznie i twórczość dla podniebienia.
! odpowiedz na ten komentarz