Uwielbiam bakłażany, ich charakterystyczny smak. Doskonale smakują panierowane, smażone, duszone, jak i nadziewane. Z warzyw możemy wyczarować potrawy, które zachwycą swym smakiem i aromatem. Danie pyszne, aromatyczne, łatwe do przyrządzenia. Polecam!
Składniki: 4 plastry bakłażana grubości ok.2 cm, 2 grube plastry sera żółtego wielkości plastrów bakłażana, 1 jajko, 3 łyżki bułki tartej, sól, pieprz, olej do smażenia
Bakłażana pokrój w plastry grubości ok. 2 cm, przełóż na sito, posyp solą i zostaw na ok. 20 min., aby odsączyć gorzkawy sok, po czym umyj pod bieżącą wodą i osusz. Plastry oprósz solą i pieprzem, panieruj w jajku i bułce. Smaż na gorącym tłuszczu z obydwu stron. Między podsmażone plastry włóż ser grubości plastrów bakłażana, i trzymaj na ogniu do momentu, aż ser wypłynie ze środka, a panierka będzie złotego koloru. Podawaj z sałatkami lub ryżem.
Tutaj ". Szczegółowe informacje o tym czym jest profil i jak go stworzyć: kliknijPochwal się tym, co robisz. Pochwal innych. Napisz, co Cię denerwuje. Po prostu stwórz swoją stronę na naszym serwisie. To bardzo proste. Swoją stronę założysz klikając "
Problem z założeniem profilu? Potrzebujesz porady, jak napisać tekst? Napisz do mnie. Pomogę: Igor Hrywna
Komentarze (0) pokaż wszystkie komentarze w serwisie
Dodaj komentarz Odśwież
Dodawaj komentarze jako zarejestrowany użytkownik - zaloguj się lub wejdź przez