Quantcast

Czwartek, 28 marca 2024. Imieniny Anieli, Kasrota, Soni

Bakłażan panierowany z serem

2015-03-05 20:31:57 (ost. akt: 2015-03-05 20:34:15)

Autor zdjęcia: Aniela Hnatyszyn

Uwielbiam bakłażany, ich charakterystyczny smak. Doskonale smakują panierowane, smażone, duszone, jak i nadziewane. Z warzyw możemy wyczarować potrawy, które zachwycą swym smakiem i aromatem. Danie pyszne, aromatyczne, łatwe do przyrządzenia. Polecam!

Składniki
Składniki: 4 plastry bakłażana grubości ok.2 cm, 2 grube plastry sera żółtego wielkości plastrów bakłażana, 1 jajko, 3 łyżki bułki tartej, sól, pieprz, olej do smażenia
Bakłażana pokrój w plastry grubości ok. 2 cm, przełóż na sito, posyp solą i zostaw na ok. 20 min., aby odsączyć gorzkawy sok, po czym umyj pod bieżącą wodą i osusz. Plastry oprósz solą i pieprzem, panieruj w jajku i bułce. Smaż na gorącym tłuszczu z obydwu stron. Między podsmażone plastry włóż ser grubości plastrów bakłażana, i trzymaj na ogniu do momentu, aż ser wypłynie ze środka, a panierka będzie złotego koloru. Podawaj z sałatkami lub ryżem.

Podziel się informacją: Pochwal się tym, co robisz. Pochwal innych. Napisz, co Cię denerwuje. Po prostu stwórz swoją stronę na naszym serwisie. To bardzo proste. Swoją stronę założysz klikając " Tutaj ". Szczegółowe informacje o tym czym jest profil i jak go stworzyć: kliknij
Problem z założeniem profilu? Potrzebujesz porady, jak napisać tekst? Napisz do mnie. Pomogę: Igor Hrywna

Ten tekst napisał dziennikarz obywatelski. Więcej tekstów tego autora przeczytacie państwo na jego profilu: neli

Komentarze (0) pokaż wszystkie komentarze w serwisie

Dodaj komentarz Odśwież

Dodawaj komentarze jako zarejestrowany użytkownik - zaloguj się lub wejdź przez FB